niedziela, 16 lutego 2014

128:Jaglany wanilowo-kokosowy krem ♥



Jaglany waniliowo-kokosowy krem.
Jest to pierwszy krem w moim życiu, dopiero teraz sobie uświadamiam i nie rozumien jak długo mogłam zwlekać z zrobieniem go.Był on bardzo sycący, a zarazem pyszny i delikatny, po prostu danie, które mogłabym zjeść nawet na obiad.Z porannej przyjemności wracam do pokoju i zaczynam się uczyć fizyki jądrowej, z której czeka mnie sprawdzian już niedługo.
Marzy mi się by móc znaleźć czas na spacer po lesie, poczuć zapach roślin , zamknąć oczy i wsłuchiwać się otaczającego mnie świata.
---------------------------------------------------------------------------------
Składniki:
-50g kaszy jaglanej
-3/4 szklanki wody+1/4 
-1/2 szklanki mleka
-coś do posłodzenia 
-2 tyżki wiórek kokowowych
-2 łyżki budyniu waniliowego
-łyżka serka homogenizowanego
-1/4 banana
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać wodę, mleko, stewię i dodać kaszę, gotować.
2.W młynku do mielenia zmielić wiórki kokosowe i dodać do kaszy.
3.Proszek budyniowy rozpuścić w 1/4 szkl. wody i wlać do gęstej kaszy.
4.Garnek zdjąć z palnika, dodać serek i banana.
5.Wszystko zblenderować na gładki krem.
6.Przyozdobić wiórkami kokosowymi i cukrem waniliowym bio.



6 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszystkie kremy śniadaniowe . Ten twój jest cudowny - banan , wanilia i kokos <3
    Fizyki na szczęście już nie mam i nigdy nie będę mieć,ale ten dział według mnie jest najtrudniejszy :)
    Trzymam mocno za ciebie kciuki :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniała łyżeczka :) Kremik delikatny, cudowny <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja radzę zblendować kaszę i dodać do mleka :)
    Pyszny krem :D

    OdpowiedzUsuń