- 1 gruszka
- 100 ml quinoa
- 200 ml wody + 2 łyżki mleka
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- 1 łyżeczka cynamonu
- suszone 2 śliwki, 2 morele, 3 migdały, 4 fistaszki, 1 łyżeczka żurawina
Sposób przygotowania:
1.Do garnuszka wsypać guinoę i zalać wodą, gotować.
2.W tym czasie na tarce o dużych oczkach połowę gruszki zetrzeć, a drugą połowę pociąć na grube plastry i wrzucić do gotującej się kaszy.
3.Dodać cynamon, siemię lniane i suszone owoce i gotować około 15-20 min.
4.Na koniec jeśli będzie za gęste to dodajemy 2 łyżki mleka dla smaku i przekładamy na talerz.
5.Dekorujemy ztartą gruszką i suszonymi jabłkami.
super! zdrowe i pyszne ;) w następnym tygodniu wyruszam po tą kaszę ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :) Fajna propozycja ;D
OdpowiedzUsuń