Składniki:
- 50 g ryżu
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 małej cebuli
- ok 3-4 pieczarki
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki lub koperek
- garść rozdrobnionego na mniejsze różyczki kalafiora
dodatki:
-ricotta
- mozzarella
- parmezan
Sposób przygotowania:
1. Na patelni podsmażyć cebulę i pieczarki z małą ilością oliwy z oliwek (1 łyżka).
2.Garnuszek spryskać oliwą Dukana, dodać 5 łyżek wody i dodać curry i kurkumę.
3.Następnie wrzucić kalafior i gotować 2-3 min.
4.Dorzucamy suchy ryż i zalewamy bulionem.
5.Na koniec dodajemy pocięte plastry czosnku i odrobinę mleczka kokosowego lub mozzarelli.
6.Gotować 15-20 min.
pieczarki i ricotta *-* pysznie !
OdpowiedzUsuń