czwartek, 6 marca 2014

136. Chocolate buckwheat pancakes ♥

Czekoladowe naleśniki gryczane wypełnione kakaowym twarożkiem z daktylami i wiórkami kokosowymi podane z bananem i miodem.
Nie myślałam, że cały czas muszę się pilnować..a teraz będę musiała znaleźć moją zagubioną rzecz.Na szczęście wiem gdzie ona jest i szybko ją znajdę.Ale czy poprzez jedną nieuwagę można zrobić sobie tyle problemów ?
Bez względu na to będę się uśmiechać, będę próbowała zmieniać się na lepsze i wynieść z tego jakąś nauczkę. 
-------------------------------------------------------------------------
Składniki:
naleśniki: (4-5 małych naleśników)
- 2 kopiaste łyżeczki mąki gryczanej
- 1 łyżka kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szkl. mleka
- 1/5 szkl. wody
- jajko
krem:
- 100g twarogu
- 1 łyżka kakao
- stewia
- 2 daktyle 
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- 2 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
1.Masę na naleśniki wymieszać, odstawić na 10 minut, smażyć na patelni z dwóch stron.
2.Wszystkie składniki na krem zblenderować, wysmarować naleśniki i wysmarować naleśniki.






6 komentarzy:

  1. Już drugi raz dziś widzę gryczane i obie wersje wyglądają smacznie. Dawno naleśników u mnie nie było. Czzas się za nie zabrać. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę że i u ciebie i u mnie patelnia z samego rana poszła w ruch : D
    Ale nie dziwię się bo czy placuszki czy naleśniki to ja mogłabym jeść na okrągło <333

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne są bardzo zachęcają , a smakowały na pewno równie dobrze <3

    OdpowiedzUsuń
  4. jestem w szoku ze z tak niewielkiej ilości składników wyszło tyle smacznych naleśników, i to w dodatku bez jajka?!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ups o.o totalnie o nim zapomniałam ;-) już dopisuje !

      Usuń
  5. Wspaniale wyglądają naleśniczki :)

    ,, Szukajta a znajdzieta" ;]

    OdpowiedzUsuń