Zapiekana kasza jaglana z twarożkiem sezamowo-brzoskwiniowym i nektarynką podane z czekoladą gorzką i ritter sport jogurtową.
Nie lubię takich dni, gdy do domu wracam późno i mam dużo nauki ma następny dzień, a przy okazji nie mam wolnego czasu dla siebie.No, ale cóż zrobić, muszę to przetrwać.By móc spełniać swe marzenia chcę w pełni na nie zapracować, a także dobrze bawić się przy tym :)
_________________________________________________________________________________
Składniki:
- na jaglankę:
- 40 g kaszy jaglanek
- szklanka mleka
- coś do słodzenia
- twarożek:
- 3 łyżki serka homogenizowanego o smaku brzoskwini
- 1 łyżka sezamu
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na jaglankę należy zagotować w garnku, aż do całkowitego zgęstnienia.W tym czasie nastawić piekarnik na 180 stopni.Składniki na twarożek zblenderować na gładką masę.Jaglankę przełożyć do żaroodpornego naczynia, na niej wysmarować twarożek i zakryć dowolnymi plastrami owoców.Piec 35-40 min.
Właśnie dzisiaj mam taki dzień, dużo nauki mało odpoczynku.. Ale damy radę! ;)
OdpowiedzUsuńA ta zapiekana kasza jaglana - po prostu cudo :)
Myślałam, że na wierzchu jest jabłko. Z nektarynką też pysznie! :)
OdpowiedzUsuńNo proszę jak się zgrałyśmy :) U mnie równierz pieczona jglanka, ale Twoja wygląda o wiele smaczniej *.* Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń* jaglanka
Usuńale pycha:) i ta ritterka:) cudnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńkasza jaglana to najlepsza kasza ever! :)
OdpowiedzUsuńAle na szczęście takie śniadanko daje energię na długi, ciężki dzień :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł na jaglankę, ale nie kwaśnieje taki twarożek ?
OdpowiedzUsuńSpokojnie nie kwaśnieje, wciąż jest słodki i smaczny :)
UsuńNominowałam cię dziś do Liebster blog. Mam nadzieję, że w wolnej chwili odpowiesz :)
OdpowiedzUsuńAle świetnie wygląda! I ta ritterka <3
OdpowiedzUsuń