sobota, 6 lipca 2013

12:Kokosowa jaglanka.

Kokosowa jaglanka, podana z bananem, kokosem, puddingiem z kokosem i crunchy :)
   Jak widać kokosowe śniadanko mnie rano powitało.Wykonanie tego posiłku było łatwe, a zarazem bardzo smaczne.


Składniki(na 1 porcję):
  - 45g kaszy jaglanej
  - 1 szklanka mleka ( 250 ml)
  - 1/4 szklanki wody
  -  kokosowy aromat DUKAN (ok.       9 kropli )
  - 1/2 łyżeczki stewi
  - 1 łyżka wiórek kokosowych 
  - 1/4 zmiksowanego banana
  Sposób przygotowania:
1.Do garnka wsypać kaszę i zalać mlekiem.
2.Po 5 minutach dodać stewię, wiórki kokosowe i aromat.
3.Następnie po zgęstnieniu jaglanki należy sprawdzić czy kasza się dogotowała, jeśli jeszcze nie( jak w moim przypadku )to dodajemy odrobinę wody.
4.Gdy kasza jest ugotowana, to mieszamy ją z zmiksowanym bananem.

Do jaglanki dodałam:
- pudding z kokosem "Smakija"
- crunchy owocowe "Sante" 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz