Jak widać kokosowe śniadanko mnie rano powitało.Wykonanie tego posiłku było łatwe, a zarazem bardzo smaczne.
Składniki(na 1 porcję):
- 45g kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka ( 250 ml)
- 1/4 szklanki wody
- kokosowy aromat DUKAN (ok. 9 kropli )
- 1/2 łyżeczki stewi
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- 1/4 zmiksowanego banana
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wsypać kaszę i zalać mlekiem.
2.Po 5 minutach dodać stewię, wiórki kokosowe i aromat.
3.Następnie po zgęstnieniu jaglanki należy sprawdzić czy kasza się dogotowała, jeśli jeszcze nie( jak w moim przypadku )to dodajemy odrobinę wody.
4.Gdy kasza jest ugotowana, to mieszamy ją z zmiksowanym bananem.
Do jaglanki dodałam:
- pudding z kokosem "Smakija"
- crunchy owocowe "Sante"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz