Kakaowo-gruszkowa muffina podana z białym serkiem.
Wciąż nie mogę uwierzyć, że połowa ferii tak szybko mi minęła, i dlatego pomyślałam sobie, że jak w tamtym tygodniu nie miałam ochoty blogować to w tym na pewno będę.Przeglądając blogi, po prostu stwierdziłam, że wciąż chcę się dzielić z innymi ludźmi śniadaniami, bo wiem ile mi to dawało radości.★~(◠‿◕✿)
Jak chciałam to tak mam, mnóstwo śniegu za oknem, a także lodowaty wiatr. Jednym słowem na razie nie wychodzę z domu, no może do Lidla po masło orzechowe. (▰˘◡˘▰)
Miłego dnia ♡
---------------------------------------------------------------------------------------
Składniki:-50g mąki gryczanej
-100 ml mleka
-jajko
-1/4 łyżeczki sody
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-10g kakaa
-aromat waniliowy\łyżka oliwy
-miękka gruszka
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nastawić na 180 stopni.
2.Wszystkie suche składniki wymieszać w osobnej misce.
3.Zmiksować mokre składniki razem z obraną i pokrojoną w kawałeczki gruszką.
4.Obie zawartości misek połączyć.
5.Przelać do formy natłuszczonej lub obłożonej papierem do pieczenia.
6.Piec 35 min, do suchego patyczka.
Mi też daje dużo radości kiedy dzielisz się swoimi śniadaniami xD
OdpowiedzUsuńMuffina pierwsza klasa.
I spokojnie, cały tydzień ferii przed Tobą :*
Co za muffina ! Ślicznie Ci wyrosła ;)
OdpowiedzUsuńTakie optymistyczne podejście to ja rozumiem!
OdpowiedzUsuńJaka ładna :)
OdpowiedzUsuńSłodka , zdrowa, jednoporcjowa i do tego bezglutenowa ? Nie no porywam ją wraz z przepisem *_*
OdpowiedzUsuńzwariowananastolatkagotuje.blogspot.com