piątek, 20 września 2013

72: Sezamowa owsianka z prażonymi wiórkami kokosowymi i migdałami.

Sezamowa owsianka gotowana na mleku z bananem podana z prażonymi wiórkami kokosowymi i migdałami, polane miodem.
Weekend zaczęty z pełną radością i wielkimi planami na ten czas.Teraz zamierzam trochę pooglądać filmów i odprężyć się. 
Pierwsza owsianka bez budyniu, ile to już miesięcy nie jadam zwykłej owsianki.Taka wersja także mi odpowiada i będę częściej używać jej.
Miłego dnia :)
_________________________________________________________________________________
Składniki:
- 50g płatków owsianych
- 1/2 szklanki mleka+1/2 wody
-  słodzik
- pół banana 
- 3 łyżki sezamu
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- łyżka migdałów
- miód do polania
Sposób przygotowania:
Do garnka wsypać płatki, zalać wodą i mlekiem, gotować.Banana pokroić w plastry i dodać do zgęstniałej owsianki razem z słodzikiem i sezamem.W tym czasie na patelni należy prażyć wiórki kokosowe i migdały.Owsiankę przelać do miseczki, posypać kokosem i migdałami, a na wierzchu polać miodem.Smacznego. :)




5 komentarzy:

  1. Tradycyjna owsianka należy do moich ulubionych śniadań :) Miłego weekendu!

    OdpowiedzUsuń
  2. owsianka niezastąpiona w każdej sytuacji :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kokos i migdały <3 fajna miseczka :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Musiała smakować jak najlepsza pralinka :) Udanego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. polecam sezamową z miodem - jak chałwa :)

    OdpowiedzUsuń