Gryczane gofry podane z dżemem truskawkowym i figowym 100%, bananem i migdałami.
Wiem jedno, mi nie wolno za długo spać.Gdy śpię dłużej niż 8 godzin to przez cały dzień czuję się zmęczona i nie mam za bardzo na nic ochoty, a w taki dzień jak dzisiaj, po przespanych 7 godzinach czuję się lekko, spokojnie i mam smaka na gofry, za którymi wręcz przepadam.
Na korkach z matmy było super, teraz wszystko zaczynam łapać.Oby tak było dalej :)
--------------------------------------------------------------------------------
Składniki:(na 3 gofry)
- 1/2 średniego banana
- 1/4 dużego jabłka
- 1/4 szklanki mleka sojowego
- białko+żółtko
- 3 łyżki mąki gryczanej
- 1 łyżeczka koncentratu z mąki bezglutenowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- stewia do smaku
- szczypta soli do ubicia białka
- ewentualnie aromat bananowy i herbatnikowy
Sposób przygotowania:
1.Do jednej miseczki przesiać mąki, proszek i stewię.
2.W drugiej miseczce przetrzeć przez tarkę banana i jabłko, dodać mleko, oddzielone od białka żółtko, aromat, wymieszać i dodać do niej suche składniki.
3.Białko ubić z szczyptą soli, wymieszać z masą i smażyć w zagrzanej, z dodatkiem oliwy(u mnie oliwa w sprayu) gofrownicy.
4.Smacznego.
Gofry :) Pyszności na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńale narobiłaś mi ochoty na gogryyy! :D
OdpowiedzUsuńtakie owocowe na pewno były smaczne! :)
powodzenia na korkach :)
Gryczanych gofrów jeszcze nie jadłam, a Twoje wyglądają pysznie!:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe wydanie gofrów :-)
OdpowiedzUsuńGratulacje :*
Muszą być bardzo delikatne <3
OdpowiedzUsuńdobry pomysł na gofry :)
OdpowiedzUsuńTe gofry mnie kupiły <3 !
OdpowiedzUsuńTakie goferki to bym sobie zjadła :)
OdpowiedzUsuńI widzisz, nie taka matma straszna jak ją dobrze wytłumaczą :)
UsuńHej, fajne te gofry! Musiały smakować obłędnie :D
OdpowiedzUsuńja mam podobnie ze spaniem, ale 8 to dla mnie akurat najlepszy czas :D
OdpowiedzUsuńZ takimi na musie owocowym sie jeszcze nir spotkalam. Juz wyobrazam sobie ich smak! *.*
OdpowiedzUsuńjej, takie gofry zjadłabym ze smakiem!
OdpowiedzUsuńJestem bardzo ciekawa jak one smakują, następnym razem jak będę robić gofry to zrobię właśnie takie :)
OdpowiedzUsuń