Jaglane kakaowe gofry z dżemem truskawkowym 100%, kremem czekoladowym*, truskawkami i śliwką
*krem z awokado, banana i kakao
Co za brzydka pogoda ! Specjalnie wcześnie wstałam by móc pobiegać, a tu taka niespodzianka, no może wieczorem mi się uda :) Dzisiaj chciałam wyjść na cały dzień do miasta, myślałam też nad tym by się z kimś spotkać, ale za bardzo nie mam z kim ;( Dlatego zrobię jakieś drobne zakupy i wrócę szybko do domu :)
Powinniście spróbować tych jaglanych, z dodatkiem kremu i dżemu smakują jak tort czekoladowy z truskawkami !(◕‿◕。)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Składniki: ( na około 3 gofry )
- 30g kaszy jaglanej zmielonej na pył
- 15g mąki gryczanej
- 1 łyżeczka kakao
- białko + żółtko
- 1/4 szklanki mleka
- 1 łyżeczka ricotty
- 1/3 łyżeczki sody
Sposób przygotowania:
Białko ubić, żółtko i ricottę wymieszać z mlekiem, dodać do tego obie mąki, kakao i sodę, wymieszać.Do masy dodać ubite białko, ponownie wymieszać.Gofrownicę spryskać oliwą (ja używam oliwę w sprayu 0%) i gofrować ♒(★‿★)♒Pięknie podać i delektować się ٩(^‿^)۶
pięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPrezentują się przeuroczo <3
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem mąka jaglana właśnie do gofrów została stworzona ;D
OdpowiedzUsuńMiłego dnia :)
Kiedy tylko będę miała więcej czasu na pewno je zrobię! Są cudne <3
OdpowiedzUsuńgdybym tylko z moją gofrownicą jakiś kompromis zawarła to bym u mnie gofry częściej gościły :c a tu tak pysznie mnie kuszą!
OdpowiedzUsuńMoja gofrownica nie lubi takich eksperymentów :P
OdpowiedzUsuńno pierwsza klasa u ciebie <3 !
OdpowiedzUsuńWstyd się przyznać ale nie robiłam jeszcze jaglanych gofrów ;D
OdpowiedzUsuńUwielbiam gofry! prezentują się wyśmienicie! :)
OdpowiedzUsuń