Budyniowe naleśniki o smaku wanilii podane z domowym twarożkiem słodzonym cukrem kokosowym, dżemem truskawkowym 100%, bananem, gruszką i sezamem.
Pierwszy raz robiłam naleśniki na małej kwadratowej patelni teflonowej.A myślałam, że pożytku z niej nie będę miała, ale myliłam się od dzisiaj zawsze jej będę używać, bo o dziwo ani jeden naleśniczek mi się nie zepsuł.No i jak zwykle podczas smażenia musiałam zjeść jednego bez dodatków :)
Fajna taka patelnia! Też chcę!
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie :3 Poddasz przepis?
OdpowiedzUsuńBudyniowe naleśniki:1/2 szkl.mleka, jajko, 40g budyniu waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Jajko wymieszać z mlekiem, dodać budyń i proszek.Dokładnie wymieszać i smażyć :)
Usuńniesamowite!
OdpowiedzUsuńbudyniowe chyba najlepszee! :))
tak! budyniowe naleśniki to coś, co lubię!
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńA jak ładnie wyglądają, takie trójkąciki :)
OdpowiedzUsuńwygladaja bardzo fajnie i swietnie nadziane <3
OdpowiedzUsuńkwadratowe naleśniki - to jest to! ;)
OdpowiedzUsuńKwadratowych naleśników to ja nigdy nie widziałam. Z pewnością smakują inaczej niż te okrągłe ;P
OdpowiedzUsuńA budyniowe są taaakie delikatne <3